Szolnoki Szakképzési Centrum

Iskolapszichológus a digitális világban…


Kedves Diákok!

 

Lehet, hogy még csak a koronavírus előnyeit élvezitek ezen a héten, de biztos vagyok abban, hogy egyre többen kezditek látni ennek a helyzetnek a nehézségeit. És nem csak az otthoni tanulás….kevesebbet találkozhattok a számotokra fontos emberekkel, az egyre fokozódó bezártság, a boltok üresedő polcai, a lemondott koncertek, rendezvények, a bezáró szórakozóhelyek mindenkire nyomasztóan hatnak, hiszen ez a ma élő legtöbb magyar ember számára  valami új. És mint tudjuk minden, ami új, az kicsit félelmetes. Nincsenek rá kidolgozott, jól bevált stratégiáink csak keressük a megoldásokat mi felnőttek is, amihez a Ti segítségetek, együttműködésetek nagyon fontos. Számos buktató és nehézség lesz az elkövetkezendő hetek alatt, de biztos, hogy nem ez a világvége…

Kérlek Benneteket, hogy vigyázzatok magatokra, egymásra, a családtagjaitokra, különös tekintettel nagyszüleitekre, a körülöttetek élő idősekre! A közöny és a pánik a két legnagyobb ellenségünk, tartsátok be az előírásokat, a ti védelmeteket is szolgálják!

A bezártság, a bizonytalanság mindenkit megvisel, pláne ha az otthoni helyzet amúgy sem túl könnyű. Megjelenhetnek depresszióra, pánikra hasonlító tünetek, érezhettek szorongást feszültséget, indokolatlannak tűnő dühöt. Ez most teljesen normális, krízisben vagyunk, ha tevékenyek, aktívak maradtok, akkor gyorsabban enyhülni fog.  Fontos, hogy tudjátok, engem elérhettek, sőt szeretném is, hogy keressetek bármilyen probléma esetén!

Skype elérhetőségem: anitahalapi, amelyen minden hétköznap délelőtt 9-12, délután 14-16 között hívhattok. Kérlek Benneteket, hogy előtte egyeztessünk időpontot az halapi.anita@palfy-vizugyi.hu e-mail címen!

Kitartást és optimizmust, s a lehető legtöbb vidámságot!

Halápi Anita