Szolnoki Szakképzési Centrum

A karantén és én


Kedves Diákok!

 

Mivel is üthetnétek jobban agyon a tanulás után fennmaradó időt, mint egy önismereti teszttel? Ennél jobb ötlet, lehet nincs is…

Higgyétek el, ennek az érzelmileg nagyon lehúzós helyzetnek vannak előnyei is; ilyen például, hogy megtudhatjátok, miként is alkalmazkodtok a stresszhez. Ha valaki eddig azt képzelte magáról, hogy elsőosztályú gengszter lesz, ügynök, vagy világutazó, de most majd szétrobban olyan feszült, rugdossa a kutyát, másokat hibáztat, iszik vagy drogozik, az bizony felejtse el, jobban jár, ha egy tisztességes szakmát választ, s megpróbál kiszámíthatóan élni. Ellenben, aki most feltalálja magát, képes fegyelmezetten viselkedni, abszolút a helyzet előnyeire koncentrálni, na az elgondolkodhat egy kockázatokkal, izgalmakkal telibb jövőkép kialakításán.

A mellékelt word dokumentumban található a teszt, amely a stresszhelyzetben leginkább jellemző megküzdési stratégiádat vizsgálja. Jelöljétek akármivel, de egyértelműen a válaszotokat, s küldjétek vissza emailben (halapi.anita@palfy-vizugyi.hu), akár lefotózva, s én megírom az eredményt. Ha bővebben is érdekel, beszélhetünk Skypon (felhasználó név: anita halapi)

S ha vágytok némi képzőművészeti plusz tudásra, például, hogy hány meztelen ember található Michelangelo egyes képein, s ők mivel töltik az időt így, csoportosan pucéran, akkor hallgassátok meg az alábbi standup videót! Csak 11 perc…és sokkal műveltebbek lesztek, ígérem.

https://www.youtube.com/watch?v=iVwF5xM0rFE&t=

 

 

 

TESZT (pdf)

TESZT (doc)